Astrid Lindgrens värld

Astrid Lindgrens värld grundades 1981 men vid grundandet så hette parken Sagobyn. Parken är belägen i Vimmerby som är Astrid Lindgrens födelseort och Vimmerby ligger endast 8 mil från Åseda. Därför väljer många att resa till Åseda för att därefter göra en dagsutflykt till parken. Många barn tycker att det är mycket roligt att besöka Astrid Lindgrens värld men numera så är det ju såklart även de vuxna som får chansen att återuppleva delar av sin barndom. I Astrid Lindgrens värld har du chansen att möta sagokaraktärer ur Astrid Lindgrens böcker. Du får chansen att kliva rakt in i miljöer som är direkt hämtade ur böckerna, du kan till exempel besöka Emil i Lönneberga eller följa med Pippi Långstrump på Upptåg. Eller kanske möta Madicken eller flyga runt med Karlsson på taket.

Om du är på semester med dina barn kommer de garanterat att älska detta inslag. Varför inte göra så att ni reser runt i Sverige och avslutar semestern i Åseda? På så sätt har ni chansen att läsa igenom Astrid Lindgrens böcker under sommaren och semestern och därefter uppleva detta äventyr. På så sätt kommer det att bli ännu mer uppskattat bland dina barn. En semester de aldrig kommer att glömma.

När du befinner dig i Astrid Lindgrens värld kommer du märka att det spelas upp flera små teaterföreställningar lite varstans. Alla dessa är gratis och ingår i entrépriset. Det blir extra spännande då du aldrig riktigt vet vad som kommer att hända när du vandrar omkring. Hela parken är anpassad för barn och du kan utan problem ta med både hund och barnvagn i parken. Hundar ska dock hållas kopplade. Om du har bagage som är tungt att bära omkring på går det att lämna detta i receptionen. Det finns dessutom mycket godis och mängder med god mat i Astrid Lindgrens värld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *