Se Åseda

Åseda är den största tätorten i Uppvidinge kommun och har en befolkning på knappt 2500 invånare. Ortens historia är spännande eftersom adelsfolk förr i tiden bodde på de många sätesgårdarna. Det är en modern industriort som har det mesta man kan tänkas behöva både för nödens och för nöjets skull. Som lite kuriosa kan nämnas att Sveriges första fabrik för roulette-maskiner låg strax utanför Åseda! Idag kan man med fördel spela roulette på nätet, på Garantilottos casino till exempel.

I Åseda blandas natur med kultur och historia då du kan besöka bibliotek, simhall och el-ljusspår på en och samma dag. Här finns flertalet restauranger och affärer, systembolag, hotell, friluftsbad och camping. Utöver detta finns även vårdcentral, apotek, äldreboende, bilverkstäder och polisstation. Åseda är den perfekta blandningen av stort och litet, och det skulle inte vara konstigt om ni skulle vilja stanna när ni är där. Här finns allt man kan tänkas behöva, samtidigt som man när som helst kan ta sig ut i den vackra skogen och naturen.

Bostadsmöjligheterna är många i Åseda. Både hyreslägenheter och bostadsrätter finns på marknaden intill vackra och praktiska villor till konkurrenskraftiga priser. Dessutom finns det byggklara tomter, om man vill börja från början och få ett hus som ser ut precis som man själv alltid har drömt om.

Här finns både grundskola och kommunens gymnasium, så det är en bra bostadsplats för både ensamstående och barnfamiljer. Den kollektiva kommunikationen är god och går dagligen inom kommunen, dessutom går den till Växjö, Vetlanda, Nybro, Västervik och Oskarshamn.

Så, även om ni bara vill besöka Åseda för att ta del av dess kultur, historia och vackra natur under en helg eller om ni funderar på att bosätta er i orten så är ni välkomna. Här finns mycket att se för både barn och vuxna, samt möjligheter för hela familjen om man vill stanna en längre tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *