Upplev Åseda som turist

Åseda i Uppvidinge kommun i Småland har mycket att erbjuda, inte minst för den med intresse för natur och kultur, men också friskvård. Staden beskrivs som personlig men med utrymme för individualitet. I Åseda kan man åka nostalgitåg med rälsbuss från 50-talet, och vill man ha hela tåget för sig själv och sitt sällskap så går det också bra. Man kan nämligen hyra ett tåg och det går även bra att lägga till en restaurangvagn. Du väljer själv om det är en fika eller en trerätters middag som gäller. Allt går att ordna oavsett om man firar en släktträff, födelsedag eller vill öka samhörigheten mellan medarbetare i samband med ett företagsevent. Det är bara att tala om sina behov och önskemål så kan den perfekta tågturen i nostalgins tecken bli en upplevelse för livet.

Den som vill prova på att cykla dressin på smalspårsjärnvägen i Åseda kan göra det ända till Virserum som ligger cirka tre mil bort, men man väljer själv när det är dags att kliva av. Om du vill prova på att cykla dressin så ska du ta dig till Åseda centrum som ligger nära buss- och järnvägsstationen.

Om man inte vill åka tåg eller cykla dressin så kan man gå på marknader i Åseda. Där ordnas också en så kallad Åsedadag med bland annat grillfest. På orten finns också något som kallas Olsmässan då det bjuds på underhållning i hela tre dagar för alla åldersgrupper, ung som gammal. Exempel på aktiviteter är: barnkarneval, skattjakt, modevisning, mogendans, allsång och musikquiz.

Är du ute efter en skön dag med bad och massage så finns det ett inomhusbad i Åseda, hela anläggningen kallas Hälsans hus. Här finns en bassäng för den som vill simma i bana men också en rehabbassäng och en barnbassäng. Gå på gymmet och träna med personlig tränare eller bättra på solbrännan i solariet. Du bestämmer själv, det finns en del att välja på.

Innan du lämnar orten kan det rekommenderas att köpa med sig ett par äkta småländska träskor som souvenir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *